Ošatka na kynutí chleba je nepostradatelným pomocníkem pro každého, kdo si čerstvý chléb peče doma sám. Nechte v ní odpočívat těsto a ono vám krásně vykyne do požadovaného tvaru. Pak už jen vložit do pece a popřát dobrou chuť. Váš domácí chléb můžete servírovat třeba na naší slaměné ošatce. Vhodná na kynutí 1 kg těsta Průměr ošatky: 23 cm (spodek chleba), 15 cm (vrch chleba) Výška ošatky: 8 cm Ošatka je vyrobena ručně v České republice a tento typ ošatek dodáváme několika pekárnám. Jak chlebovou... Celý popis

Koupit za 319 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Ošatka na kynutí chleba je nepostradatelným pomocníkem pro každého, kdo si čerstvý chléb peče doma sám. Nechte v ní odpočívat těsto a ono vám krásně vykyne do požadovaného tvaru. Pak už jen vložit do pece a popřát dobrou chuť. Váš domácí chléb můžete servírovat třeba na naší slaměné ošatce.

Vhodná na kynutí 1 kg těsta
Průměr ošatky: 23 cm (spodek chleba), 15 cm (vrch chleba)
Výška ošatky: 8 cm

Ošatka je vyrobena ručně v České republice a tento typ ošatek dodáváme několika pekárnám.
Jak chlebovou ošatku používat?
Ošatky jsou ručně sbíjeny z pedigu přesně tak, jako to znaly již naše babičky a každá ošatka je originálem. Než do ošatky vložíte těsto, pořádně ji vysypte moukou. Tato ošatka je ideální pro kynutí zhruba kilového chleba. Mouka by měla tvořit zhruba polovinu z váhy chleba, záleží však na tom, zda je chléb kváskový či s droždím. Každá mouka a každý druh chleba kyne jinak. Ošatka slouží ke kynutí chlebového těsta a není vhodné ji vkládat do trouby. S údržbou si hlavu lámat nemusíte. Stačí ji vyklepat a otřít, popřípadě vykartáčovat suchým kartáčem.
Zobrazit více